Dobrodošli na stranice projekta Drvokod u Trećoj

Projekt će se, osim u brojnim drugim školama Bjelovarsko-bilogorske županije, provoditi i u III. osnovnoj školi Bjelovar, a namijenjen je učenicima svih uzrasta od razredne do predmetne nastave kroz predmete Priroda i društvo, Priroda i Biologija te Informatika.

Svrha projekta je olakšati poučavanje o okolišu i brojnim važnim biljnim vrstama koje nas okružuju te modernizirati učenje kroz uvođenje napredne tehnologije u redovnu nastavu te tako, kroz zanimljiviji pristup pronalaženju važnih i točnih informacija, motivirati učenike.

III. osnovna škola broji sedamstotinjak učenika i okružena je s 5700 kvadratnih metara uređene, zelene, travnate površine bogate zeljastim biljkama i travama, na kojoj raste i 15-ak listopadnih i vazdazelenih vrsta drveća i grmlja, od kojih su neke vrste ukrasne, a neke i Zakonom zaštićene. Škola planira uskoro saditi još vrsta u svom okolišu što će dodatno uljepšati prirodno okruženje škole.

Stranice projekta Drvokod u Trećoj vode učitelji Biologije i Informatike s učenicima uključenima u izvannastavne aktivnosti i dodatnu nastavu.

Okoliš škole

Osnovne informacije o školi

Naziv škole: III. osnovna škola Bjelovar

Adresa škole: Ul. T. Bakača 11 d, Bjelovar